aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 6 lente-/bosuitjes. 
  • 2 vleestomaten. 
  • 1/2 komkommer. 
  • 400 g kipfilet, in smalle reepjes. 
  • 2 eetl. bloem. 
  • 1 theel. kerriepoeder. 
  • 6 eetl. zonnebloemolie. 
  • 1 rode peper, zonder zaadjes in stukjes. 
  • 100 ml tomatenketchup. 
  • 100 ml sauvignon blanc. 
  • 4 plakken ananas, in blokjes.
  • 200 g pitloze witte druiven.

Bereidingswijze:

Voorbereiding:
Snijd de uitjes met het loof in ringetjes en houd 2 eetlepels van het loof apart. Kruis de tomaten in, leg ze enkele seconden in kokend water, pel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en verdeel hem in plakken. Bestuif de kipreepjes met bloem en kerrie­poeder.

Bereiding:
Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de kip in 8 minuten krokant. Schep de reepjes uit de wok en leg ze op keukenpapier in een vergiet. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de uitjes en de peper 1 minuut. Meng er daarna de tomatenketchup, wijn, tomaat en komkommer door. Schep de ananas en druiven door het wokgerecht. Voeg de kipreepjes toe en warm ze 2 minuten mee. Schep
regelmatig om. Bestrooi het gerecht met het apart gehouden loof van de uitjes.

Suggestie:
Vervang de ananas eens door mango.

Variatie:
Lekker met rijst en een groene salade.