Menugang: Hoofdgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 35
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Snijd de uitjes met het loof in ringetjes en houd 2 eetlepels van het loof apart. Kruis de tomaten in, leg ze enkele seconden in kokend water, pel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en verdeel hem in plakken. Bestuif de kipreepjes met bloem en kerriepoeder.
Bereiding:
Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de kip in 8 minuten krokant. Schep de reepjes uit de wok en leg ze op keukenpapier in een vergiet. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de uitjes en de peper 1 minuut. Meng er daarna de tomatenketchup, wijn, tomaat en komkommer door. Schep de ananas en druiven door het wokgerecht. Voeg de kipreepjes toe en warm ze 2 minuten mee. Schep
regelmatig om. Bestrooi het gerecht met het apart gehouden loof van de uitjes.
Suggestie:
Vervang de ananas eens door mango.
Variatie:
Lekker met rijst en een groene salade.