aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 4 kippenfilets.
  • 1 blik perziken.
  • 2 blikjes tomatenpuree.
  • 1 runderbouillontablet.
  • 5 eetlepels ketjap.
  • 3 theelepel sambal.
  • 1 kleine ui.
  • 2 teentjes knoflook.
  • 1 bakje champignons.
  • 50 gram kastanjechampignons.
  • 50 gram oesterzwammen.
  • 4 theelepel olijfolie.
  • 400 gram rijst.

Bereidingswijze:

Marineer de kip in de ketjap en de sambal. Laat dit een uurtje in werken. Snijd de kip en de perziken in blokjes. Snijd de verschillende soorten champignons in schijfjes. Snijd de ui zo klein mogelijk. Bak de kip, de ui en de champignons lichtjes aan. Voeg daarna de tomatenpuree en de geplette knoflookteentjes toe. Voeg iets wat sap van de perziken toe en een scheutje water. Voeg de blokjes perziken en de runderbouillonblokje toe. Breng de saus op smaak met eventueel wat peper en eventueel een Spaanse peper voor wat meer pit. Laat alles een 10 minuutjes door sudderen. Je kunt de saus even binden met iets aardappelmeel. Dien dit alles op met wat gekookte rijst of spaghetti.