aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:

  • 2 rode uien.
  • 2 tenen knoflook.
  • 4 takjes verse oregano.
  • 3 el zonnebloemolie.
  • ½ el kerriepoeder.
  • 370 ml witte bonen in tomatensaus.
  • 4 rode puntpaprika's (variatie mogelijk).
  • 300 g verse spinazie.
  • 200 g witte kaas.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen.
Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes oregano.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, kerrie, peper en eventueel zout 5 min. op laag vuur.
Roer regelmatig. Voeg de witte bonen in tomatensaus en oregano toe aan de ui en warm 5 min. mee.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, maar laat de steelaanzet zitten.
Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat.
Voeg de spinazie in delen toe aan de bonen en laat al omscheppend iets slinken.
Neem de pan van het vuur.
Verdeel het bonenmengsel over de paprika’s en verkruimel de witte kaas erover.
Bak ca. 20 min. in het midden van de oven en serveer direct.