aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes of kleine uien.
  • 750 g varkensgehakt (of half-om-half gehakt).
  • 1 ei.
  • 1 beschuit (of paneermeel).
  • zout en versgemalen peper.
  • snufje nootmuskaat.
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie.
  • ca. 250 g (diepvries) doperwten.
  • 20 g boter.
  • 3 eetl. zonnebloemolie.
  • 0,5 l gezeefde tomaten (uit een pak of blik).

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Snipper de gepelde uien zo fijn mogelijk. Maak het gehakt aan met het ei, de verkruimelde beschuit (of paneermeel), zout, peper, nootmuskaat, de gesnipperde ui en peterselie. Draai er met vochtig gemaakte handen balletjes zo groot als een pingpongbal van. De gehaktballetjes moeten stevig zijn en mogen niet uit elkaar vallen. Voeg eventueel wat extra beschuit of paneermeel toe. Laat de doperwten ontdooien.

Bereiden:
Verhit de boter en de olie in een koekenpan met opstaande rand of hapjespan. Bak de gehaktballetjes snel rondom lichtbruin. Temper de hittebron en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de gezeefde tomaten bij de balletjes en voeg ook de doperwten toe. Warm de tomatensaus en doperwten goed door en dien op.

Tip:
Serveer hier warm stokbrood, pasta of (risotto)rijst bij.