aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:

  • 500 gr kipfilet.
  • 1 tablet kippenbouillon.
  • 4-5 uien.
  • 2 el kipkruiden.
  • 2 el mosterd.
  • 3 el bruine basterdsuiker.
  • 12 el tomatenketchup.
  • flinke scheut ketjap manis.
  • 2-3 teentjes knoflook geperst.
  • enkele druppels citroensap.
  • sambal naar smaak.
  • scheutje koffieroom.
  • stokbrood.

Bereidingswijze:

Breng 1 liter water aan de kook en voeg het tablet kippenbouillon toe. Kook de kipfilets op laag vuur gaar in de bouillon. Laat ze daana wat afkoelen en pluis de kipfilet fijn. Fruit de uisnippers in de pan. Voeg de kip met de kipkruiden toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de mosterd, bruine suiker, tomatenketchup, ketjap, knoflook, citroensap en sambal toe. Schep alles goed door elkaar, zet het vuur laag en laat nog een paar minuten pruttelen. Voeg op het laatste moment een scheutje koffieroom toe.
Serveer met warm stokbrood uit de oven.