aardappelsalade

 

Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 8

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 2 courgettes.
  • 2 eetlepels olijfolie. 
  • 1 blikje tonijn op water (185 g), uitgelekt. 
  • 2 eetlepels mayonaise. 
  • 1/2 zakje verse dille (a 15 g). 
  • 2 eetlepels kappertjes (potje), fijngehakt. 
  • versgemalen zwarte peper.

Bereidingswijze:

Bereiden
Grillpan voorverwarmen. Elke courgette met groot scherp mes in de lengte in 6 dunne plakken snijden. Plakken aan beide kanten met olie bestrijken. In grillpan plakken courgette in 3-4 min. bruin en gaar grillen, halverwege keren. Laten afkoelen. In keukenmachine of met staafmixer tonijn met mayonaise pureren. Enkele takjes dille voor garnering apart houden, rest van dille fijnsnijden en met kappertjes door tonijnmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Plakken courgette droogdeppen en dun met tonijnmengsel bestrijken. Plakken voorzichtig oprollen en met cocktailprikkers vastzetten. Rolletjes rechtop op schaal zetten en garneren met apartgehouden dille.

Tip:

De courgetteplakken worden extra lekker als u ze op de barbecue roostert.