aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 400 g broccoli.
  • 100 g walnoten.
  • 400 g pasta (penne of fusilli).
  • zout en versgemalen peper. 
  • 1 eetl. olijfolie .
  • 300 g brie of camenbert.
  • 1 eetl. tijm (vers of diepvries) of provencaalse kruiden.

Bereidingswijze:

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes en de stronkjes in plakjes. Halveer de walnoten.

Bereiding:
Kook de pasta in ruim water met zout en olijfolie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar en laat de pasta goed uitlekken. Kook intussen de broccoli 3 minuten. Giet deze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Schep de pasta in een ovenschaal. Maal er peper over en verdeel er broccoli, reepjes brie, tijm en walnoten over. Zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven totdat het warm is en de brie licht gesmolten is.