aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:

  • 2 aubergines.
  • 0,5 l kippenbouillon.
  • 2 uien.
  • 100 gr ontbijtspek.
  • 350 gr kipfilet.
  • 30 gr boter.
  • zout en peper.
  • 100 gr geraspte oude kaas.
  • 1 dl droge witte wijn.
  • allesbinder.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 220 graden. Verwijder de steelaanzet van de aubergines, halveer ze en hol de helften met en lepel uit.
Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de auberginehelften in ca 10 min. gaar. Pel en snipper de uien. Snijd het spek en de kipfilet in stukjes. Snijd de aubergine vruchtvlees klein.
Verhit de boter in een hapjespan en bak het spek uit. Voeg de ui, de kip en de stukjes aubergine toe en bak het geheel al omscheppend ca. 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de auberginehelften goed uitlekken. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het kipmengsel. Strooi de kaas erover. Schenk de helft van de bouillon (waarin de aubergines gekookt zijn) in de ovenschaal.
Bak de gevulde aubergines in ca. 15 min. bruin. Schenk het vocht uit de ovenschaal in een pan en voeg de wijn toe. Breng aan de kook en bind het eventueel met allesbinder.