aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 300g basmatirijst.
  • 2 tenen knoflook.
  • 250g champignons.
  • 4 VeggieChef groenteschijven.
  • 4 el zonnebloemolie.
  • 1,5 tl gemalen komijn.
  • 400g Mexicaanse roerbakmix.
  • 400g chilibonen.

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak intussen de knoflook fijn.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de groenteschijven in reepjes.
Verhit in een koekenpan 2 el olie.
Bak de groenteschijfreepjes in 4 min. krokant. Schep ze regelmatig om.
Verhit in een wok op hoog vuur de rest van de olie.
Bak de champignons tot ze gaan slinken.
Voeg de knoflook en de komijn toe en bak nog 1 min. Schep intussen de groenteschijfreepjes uit de pan op een bord.
Schenk het blik chilibonen in de pan en verwarm 4 min.
Voeg de roerbakmix toe aan de champignons en bak de groenten al omscheppend in 3-4 min. gaar.
Giet de rijst af en laat goed uitlekken.
Voeg de rijst toe aan de groenten en bak al omscheppend op hoog vuur 2-3 min.
Voeg de reepjes groenteschijf toe aan de chilibonen en verwarm nog 1-2 min.
Breng de rijst op smaak met peper en schep op 4 borden.
Schep de chilibonen met de reepjes groenteschijf erbij