aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 300g witte rijst.
  • 350g geschoonde spruiten.
  • 1 el olie.
  • 350g wokblokjes biefstuk (schaal à 175 g).
  • 2 rode puntpaprika's.
  • 200 ml roerbaksaus ketjap (koelvers koksproduct).
  • 1 snufjezout.

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de spruiten in water met zout in 6 min. beetgaar.

Verhit de helft van de olie in een wok. Bak de blokjes biefstuk 2 min. op hoog vuur bruin en vanbinnen rosé. Schep ze uit de pan.

Schenk de rest van de olie in de wok. Roerbak de paprika 2 min. op hoog vuur. Voeg de spruiten toe en bak nog 2 min. al omscheppend.

Doe het vlees terug in de pan. Voeg de roerbaksaus toe en verwarm nog 1 min.

Schep de rijst in 4 diepe borden of kommen en verdeel er de bief ketjap over.