aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 3 tl Verstegen mix voor gehakt (bus 225 g).
  • 1 ei.
  • 4 el paneermeel.
  • 2 el zwarte olijven zonder pit (pot 235 g).
  • 2 tl gedroogde oregano.
  • 500g gemengd gehakt.
  • 350g spaghetti.
  • 2 el olijfolie.
  • 250g fijngesneden andijvie.
  • 620g pastasaus tradizional.
  • 3 el basilicum (bakje 20 g).
  • 1 snufje zout.
  • 1 snufje peper.

Bereidingswijze:

Meng de kruidenmix met het ei, het paneermeel, de olijven en de oregano door het gehakt. Rol er met vochtige handen kleine balletjes van.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit intussen in een braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Schep ze uit de pan.
Voeg de andijvie toe aan het bakvet. Laat de andijvie al omscheppend in 3-4 min. slinken. Voeg de pastasaus en de gehaktballetjes toe en stoof de saus nog 10 min. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Giet de spaghetti af. Verdeel de pasta met de pastasaus en gehaktballetjes over de borden. Bestrooi met basilicum.