Menugang: Hoofdgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 35
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Breng voor de pasta in een pan ruim water aan de kook.
Leg elke kipfilet tussen twee vellen vershoudfolie.
Sla ze met een deegroller of koekenpan plat zodat ze sneller garen.
Verhit de grillpan.
Bestrijk de kipfilets dun met 2 el olijfolie.
Bestrooi ze met peper en een beetje zout naar smaak.
Leg de kipfilets in de grillpan en gril ze in 4 min. per kant goudbruin en gaar.
Snipper de ui.
Pluk de blaadjes van 3 takjes salie.
Verhit in een koekenpan 2 el olie. Fruit de ui en salieblaadjes 3 min. zonder te kleuren.
Boen intussen de citroen onder stromend water schoon. Snijd doormidden. Snijd 1 helft in 4 partjes.
Rasp de schil van de andere helft en pers uit. Voeg de rasp en het sap toe aan de ui.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak even mee met het uimengsel.
Schenk de slagroom erbij en breng aan de kook.
Breng op smaak met peper en evt. wat zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar.
Schep intussen de erwten door de saus en breng tegen de kook.
Draai het vuur laag en kook de slagroom zachtjes tot de gewenste sausdikte in.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie.
Haal de rest van de blaadjes van de takjes salie los.
Bak de salieblaadjes in de hete olie in 1 min. krokant.
Neem de salie uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken.
Giet de pasta af en meng door de erwtenroomsaus.
Neem de kipfilet uit de grillpan en snijd in reepjes.