aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote tortillawraps.
  • 4 krokante kipschnitzels (gekocht of zelfgemaakt).
  • 4 plakjes cheddar smeltkaas.
  • 2 grote tomaten, in plakjes gesneden.
  • 125 g gerookt ontbijtspek of bacon.
  • 1/2 kropsla (of andere sla), gewassen en drooggedept.
  • 4 el mayonaise.
  • 4 tl milde Franse mosterd.
  • Flinke kneep honing.
  • 2 tl gedroogde dille.

Bereidingswijze:

Bak de wraps één voor één aan beide kanten in een droge koekenpan, tot ze licht beginnen te kleuren.
Leg ze op een bord en dek af met folie.
Bak het spek of de bacon knapperig uit in een koekenpan met weinig olie.
Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Bak in het bakvet van het spek (voeg indien nodig wat extra bakboter of olie toe) de kipschnitzels aan beide kanten goudbruin.
Leg op elke kipschnitzel een plakje smeltcheddar en laat smelten. Snijd de kipschnitzels in smalle plakken.
Roer in een kommetje de mayonaise, mosterd, honing en dille door elkaar.
Besmeer de wraps met een flinke lepel van de honing-mosterdsaus.
Beleg met sla, tomaat, krokante kip en spek. Rol de wrap zo strak mogelijk op en serveer.