aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 2 courgettes.
  • 2 eetl. boter.
  • 2 sjalotjes, gesnipperd.
  • 150 g kastanjechampignons in plakjes.
  • 200 ml chardonnay.
  • 200 ml visbouillon van tablet of visfond.
  • 400 g zalmfilet, ontdooid (Vismarine).
  • 125 ml crème fraîche (Melkan).
  • verse dille of kervel.
  • zout en versgemalen peper.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Snijd of schaaf de courgette in de lengte in dunne plakken en snijd de plakken weer in smalle repen.

Bereiden:
Verwarm de boter in een grote koekenpan of hapjespan en fruit de sjalotjes op laag vuur lichtbruin. Voeg de champignonplakjes toe en bak op hoog vuur al omscheppend bruin. Giet de wijn en bouillon bij de champignons en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en leg ze in de bouillon. Laat de zalm tegen de kook aan in de saus in circa 10 minuten garen. Schep de filets voorzichtig uit de pan en houd ze afgedekt met folie even warm. Roer de crème fraîche door de saus en laat nog eens op hoge stand een paar minuten inkoken tot de saus wat dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper en leg de zalmfilets weer terug in de saus. Zet op een lage stand en doe het deksel op de pan. Blancheer ondertussen de courgettelinten een halve minuut in het kokende water en laat ze uitlekken in een vergiet. Verdeel de courgettelinten over vier borden en leg er een stuk zalm op. Schep er een lepel van de roomsaus over en bestrooi rijkelijk met dille of kervel.