aardappelsalade

 

Menugang: Bijgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

  • 200 gram appel.
  • 150 gram bleekselderij.
  • 150 gram ananasblokjes (blik).
  • 350 gram gekookte kipfilet.
  • Bekertje crème fraïche.
  • 150 gram mandarijnenpartjes(blik).
  • 50 gram walnoten fijngehakt.

Bereidingswijze:

Snijd de appel in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in schijfjes. Laat de ananasblokjes en de partjes mandarijn goed uitlekken anders wordt de salade te nat. (bewaar het sap) Voeg de gekookte kipblokjes toe. Schep de ingrediënten goed door elkaar. Meng de crème fraïche met wat eetlepels van het sap als een sausje en roer dit naar behoefte door de salade.
 
Volgens origineel receptuur bevat waldorfsalade: selderij, appels, rozijnen, walnoten, mayonaise en citroensap. Tegenwoordig wordt vaak kip/kalkoenfilet en druiven toegevoegd.
Om te voorkomen dat appel en selderij verkleuren, na het snijden direct in water met citroen leggen. De selderij wordt ook vaak nog even geblanceerd.