aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 50

Ingrediënten:

  • 125g gerookte spekjes
  • 1 preien
  • 2 eieren
  • 100ml droge witte wijn
  • 125g verse geitenkaas
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 2 dikke plakken kipfilet (vleeswaren)
  • 175g zilvervliesrijs

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan in ca. 3 min. uit. Schep de prei erdoor en bak nog ca. 5 min.
Klop in een kom het ei (of de eieren) los. Klop de wijn, de geitenkaas en zout en peper naar smaak erdoor.
Schep de kip, het spek, de prei en ¾ van het ei-kaasmengsel door de rijst. Schep de rijst in de ovenschaal en strijk het glad. Schenk de rest van het ei-kaasmengsel erover.
Bak de rijstschotel in de voorverwarmde oven in 30-35 min. gaar.