aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 400 gram tortellini met kaasvulling. 
  • 1 ui.
  • 250 gram champignons. 
  • 2 eetl. olie. 
  • 1 theel. gedroogde tijm. 
  • 1 kruidenbouillontablet. 
  • 1 pakje of potje gezeefde tomaten (0.5 l). 
  • allesbinder. 
  • 1 theel. paprikapoeder. 
  • zout en versgemalen peper. 
  • 100 gram versgeraspte jonge kaas. 
  • 2 eetl. paneermeel.

Bereidingswijze:

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de tortellini in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat ze uitlekken. Snipper de ui. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.

Bereiding:
Verhit de olie in een pan en laat de ui, de champignons en de tijm fruiten tot de ui begint te kleuren. Roer er 1/4 liter water, het verkruimelde bouillontablet en de gezeefde tomaten door. Laat de saus kort koken en breng met allesbinder op de gewenste dikte. Breng de saus verder op smaak met het paprikapoeder en wat zout en peper. Schep de tortellini in een ingevette ovenschaal, giet er de saus over en bestrooi met een mengsel van de geraspte kaas en het paneermeel. Zet de schaal circa 15 minuten in de voorverwarmde oven tot er zich een mooi korstje heeft gevormd.