aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 400g Witte rijst
  • 4 el olijfolie
  • 400g varkenssaucijsjes
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 g
  • 4 el italiaanse verse kruiden
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de saucijsjes op matig hoog vuur in ca. 20 min. rondom bruin en gaar. Prik niet in het vlees.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de paprika en de ui toe en bak ze ca. 3 min. Voeg de courgette en de tomatenstukjes met het vocht toe, breng alles aan de kook en laat het ca. 3 min. doorkoken.
Schep de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de rijst en de groentenmacedoine met daarop de saucijsjes in een schaal en verdeel het aan de tafel over de borden.